onsdag 25 april 2012

Känslan av nåt gott...

Ibland upplever man en bit av himlen och igår var det denna dessert som stod för upplevelsen. Maj gådd, säger jag bara! Varm chokladkaka, med kladdekakssmet som rann ut sådär mumsigt i hörnet. Till detta en kula vaniljglass, hallonsås, jordgubbe och ugnsbakade äppleskivor med kanel. Den var inte billig på nåt sätt men väl värd sitt pris, jag hade en f.d. kollega mitt emot mig som sa "detta är det tysta jag hört dig nån gång!" och han hade säkert rätt. Jag åt helt andäktigt och fullt uppslukad, innan desserten hade jag sänkt en stenugnsbakad pizza med parma och ruccola som inte heller gick av för hackor och det här blev liksom pricken över i.
Gårdagskvällen var över lag fantastisk, efter festmåltiden gick vårt lilla gäng till en liten kinesisk krog som enligt neonskylt utanför erbjöd karaoke. Vi blev förvisade till källaren och in i ett mörkt, litet rum. Där sjöng vi diverse hits (Whitesnake, ABBA, Backstreet boys m.m.) tills jag var tvungen att springa till tunnelbanan för att komma med 23-bussen, som känns som den sista bussen innan de riktigt skumma människorna börjar krypa fram.

Idag har jag gått en timmes-runda och luktat på luften, fått sol i ansiktet och tittat på tussilago och vitsippor. Senare har jag repat låtar, eldat löv och studsat runt i soffan bredvid en 9-åring, framför en x-box.. :) en helt normal och härlig onsdag med andra ord!

Sov skönt och ha det gott!

onsdag 18 april 2012

Känslan av tacksamhet...


Jajemen... nu börjar listerna i vardagsrummet komma på plats, skönt! Nu saknas det bara taklister, dörr- och fönsterfoder här inne och vilken skillnad det gör när det kommer på plats.

Jag satt och tänkte på alla fantastiska människor jag har runt omkring mig, både familj och vänner. Ni kämpar alla med era små och stora problem och är så härliga och positiva.
Ni har styrka och beslutsamhet när ni tar er igenom svåra perioder eller sätter upp stora mål och lyckas genomföra dem. Ni är vänliga och kärleksfulla och bjuder alltid på er själva.
Ni inspirerar mig, får mig att utvecklas och bäst av allt, ni får mig att må bra och skratta, tack, tack, tack! Jag är lyckligt lottad!

Nu är det dags att hoppa in i duschen efter dagens fysiska trädgårdspass :) och efter det blir det gotte-go kvällsmad med rostade mackor och gott pålägg innan jag begraver mig bland kuddar och täcke, mm...
Jag önskar er en ljuvlig kväll och en sköön natt!

söndag 15 april 2012

Känslan av något litet...

Nu är vi hemma igen, efter en kort men omtumlande tur.
Mycket kul och mysigt men också en hel del andra upplevelser som resulterade i en del fix och trix.

Vi lämnade alltså ett vårigt Skåne där familj och vänner satt ute i solen på sina terrasser och softade och var alldeles mysiga, och anlände till ett Stockholm med snökantade vägar, dimma och 0 grader...!!
Hmm... kändes som att åka tillbaka två månader i tiden. Jag har dock en stark övertygelse om att när jag vaknar imorgon så är det åter vårvärme och fågelkvitter, eller??

Så nattinatt alla vänner i både sol, regn och snö så hörs vi snart igen!

måndag 9 april 2012

Känslan av att känna sig bevakad...

Ni vet ibland, när man får den där känslan av att någon bevakar en, men man inte kan hitta vederbörande...? Lite åt det hållet var det när kusinen tog mig och mina två andra kusiner på utflykt. Vi gick runt i godan ro på den fina gården och stannar upp vid ett stängsel, och det är då jag får den där känslan...av att nån tittar på mig... Jag sneglar runt på mina kusiner, vänder mig sen lätt runt...och tittar ner, och där är han... mitt största "fan" (får jag ju förutsätta med tanke på den lätt maniska, odelade uppmärksamheten riktad mot mig). Hans ögon säger liksom:
-Du ääääär tröööött, du trillar ihoooop och bildar en naturlig steeeege över stäääängslet!! (uttalas med get-hackningar på de långa konsonanterna).

Jag blev en aaningen småchockad, kan jag säga, men fick också en bättre förståelse för var alla ljud av vrål-kräkningar från 100 growl/metal-sångare kommit ifrån under vår vandring...

Nu ska jag ge mig ut och elda lite löv och drömma om min egen bondgård, eventuellt utan getter...
Ha en fin dag!

onsdag 4 april 2012

Känslan av en skön dag...

Att sitta på en soldränkt klippa och bara ta det lugnt är finfint, och idag var en härlig dag med mycket sol.
Efter att ha varit iväg och fixat lite ärenden så skulle jag träna på gymmet. Jag bytte om och satte igång. När jag var igenom drygt halva mitt program gick det en kille genom gymmet och frågade alla om de ville ha en sportdryck (åtminstone var det vad jag trodde), glad i hågen sa jag JA TACK! -Åh så kul, sa han, och bad mig följa med in i stora salen. Väl inne insåg jag att det inte var en gratis sportdryck jag tackat ja till, utan ett träningspass inkluderande en viktplatta(!), och nu kunde jag ju inte dra mig ur... undrade bara lite nervöst hur tufft det skulle bli.
Det visade sig heta CX Works (kommer aldrig att förväxla det med sportdryck fler gånger) och innebär rå-grillning av kroppens mittparti och fladder, alltså mage, rygg och rumpa.
Ja...det var ju en ny upplevelse... Gissar att eventuella skrattattacker under morgondagen kommer att smärta härligt och påminna mig om vad jag gjorde idag, men jag tycker mycket om träningsvärk så jag klagar inte egentligen :)

Efter träning och långdusch promenerade jag ut och satte mig på en bänk i lä, mitt i solen. Det är få saker som slår känslan av att känna sig helt avslappnad i kroppen efter en rejäl träning, vara nyduschad, ledig och få lapa sol medan man tittar på människor som vandrar förbi...mmm...

Sen blev det påskris- och fjäderinköp innan jag åkte hem och gjorde en bra insats med sångrep och planerande inför kommande projekt.

Imorgon blir det lite jobb innan jag ska gå och after worka med en gammal kollega, blir mycket trevligt! Hoppas ni har en skön kväll!
Hejsanhej!

måndag 2 april 2012

Känslan av ett längt...

Alltså HALLAO vad kallt det är! Jag fryser ända in i menbergen! Eller bärgmenen... eller...äsch, ni fattar!
Mina fötter är liksom kalla inifrån, och inga luddiga sockar eller bulliga dunskor hjälper.
Jag längtar därför extra mycket till bilden ovanför, det var en varm dag på stranden på Gotland förra sommaren...härligt!

Dagen har annars flutit som de flesta dagar; jag har gett en kusin en kram, ätit supergod sushi och stått klämd på tunnelbanan mellan en plastvägg och en tant som var fullständigt lila. Jag skojar inte, hon hade lila strumpbyxor, lila kjol, lila jacka med stor, lila päls mojäng, lila glasögon och en...wait for it... slickepinne...jodå, men den var gul och grön, vet inte riktigt hur hon tänkte där...
Det är svårt att säga exakt ålder men eftersom jag redan refererat till henne som tant så är det nog bäst att jag inte ger mig på någon gissning, allt för att hålla föräldrar och solmogna släktingar nöjda och glada :)

Nu tänker jag göra som jag gjorde när jag var en busig liten student, hasa ner mig i soffan och somna en stund istället för att gå och lägga mig i sängen. Jag vet precis hur trött jag kommer att vara när jag väl måste gå ner men det lockar inte överdrivet mycket att studsa upp och bädda om sängen innan jag kan lägga mig, vilket jag måste göra eftersom jag i ett hurtigt ögonblick rev av det gamla och slängde i tvätten...
Nåja, små, små problem. Nu ska det hasas!
Gnatt folket!